Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Sudac Vrhovnog suda izdao lažni dokument 
Autor/ica Poruka
Site Admin

Pridružen/a: uto srp 22, 2008 6:27 pm
Postovi: 29
---------
Citiraj (i odgovori)
Post Sudac Vrhovnog suda izdao lažni dokument
VUKOVAR - Aktualni sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske Miroslav Šovanj, dok je 1997. radio na Općinskom sudu u Vukovaru, donio je rješenje kojim je Kristijanu Skibi, kumu Ante Zeljka - tada predsjednika Općinskog suda u Vukovaru - priznao srednju obućarsku školu i zvanje KV radnika obućarske struke iako je morao znati da Skiba takvu kvalifikaciju nema.

Vidio diplomu koje nema
Šovanj je tako učinio posve isto djelo zbog kojeg je sredinom listopada sad već bivša ministrica pravosuđa Ana Lovrin, nakon što je o tome pisao Jutarnji list, smijenila predsjednika Županijskog suda u Vukovaru Antu Zeljka. Zeljko je, da podsjetimo, u sudskom priznavanju stručne spreme svojoj sestri, također zaposlenici vukovarskog suda, u svojstvu predsjednika Općinskog suda u Vukovaru, svjedočio kako je vidio njenu diplomu srednje škole iako ona takvu školu nikada nije završila.

Rješenje o priznavanju srednje stručne spreme Zeljkovu kumu sudac Miroslav Šovanj donio je unatoč činjenici da je u kadrovskoj službi Općinskog suda u Vukovaru, u kojem je Skiba radio kao dostavljač, postojao osobni dosje iz kojeg je bilo jasno vidljivo da je on završio samo osnovnu školu.

Želja i interes za školom
U životopisu koji je Skiba osobno potpisao u ožujku 1996., priloživši ga uz molbu za zaposlenje u vukovarskom Općinskom sudu, doslovce stoji i ovo: “Osnovnu školu završio sam školske godine 1989./90. u Vukovaru, u Osnovnoj školi ‘II. kongres KPJ’. Kao dijete razvedenih roditelja, a i uslijed političkih i ratnih događanja, nisam imao želje, a niti interesa za daljnjim školovanjem.”

Skiba, dakle, sam piše i potpisuje da je završio samo osnovnu školu te da nije imao interesa za daljnje školovanje, no Miroslav Šovanj priznat će mu rješenjem R/1-130/97. od 20. lipnja 1997. da je završio dva razreda srednje škole i stekao zvanje KV radnika obućarske struke, odnosno srednju stručnu spremu!

Kako se tada radilo na Općinskom sudu u Vukovaru i kako su se priznavale školske spreme, pokazuje i podatak da je Skibi 15 mjeseci prije toga, u ožujku 1996., na isti način, sudskim rješenjem, priznata i završena osnovna škola. Zanimljivo je da je Skiba - kao smo rekli Zeljkov kum - istoga dana Općinskom sudu u Vukovaru (koji je tada radio u prognanstvu) podnio molbu za radno mjesto dostavljača i zahtjev za priznavanje stečene školske spreme. Taj predmet vodio je predsjednik Općinskog suda u Vukovaru Ante Zeljko. Svakako je kuriozitet brzina kojom je Skibin zahtjev došao na red. Takvih je rješenja Općinski sud u Vukovaru donosio stotine, a ona su se pravdala nedostupnošću arhiva.

Izvor: Jutarnji list


pon stu 03, 2008 11:30 am
Prijavi post
Profil Pošalji e-mail
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Možeš započinjati nove teme.
Možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir:  
cron